Sunday, September 22, 2013

‘Linkedin hackt e-mailaccounts en steelt contactenlijsten’ - ( D33UTCH )

Foto:  Bloomberg

Dat meldt All Things Digital. De Linkedin-gebruikers beschuldigen het sociale netwerk van het versturen van spam-achtige e-mails, nadat eerst het e-mailaccount en de contactenlijst onrechtmatig zijn gebruikt.

“Linkedin is in staat om deze e-mailadressen zonder toestemming of het wachtwoord van de gebruiker te downloaden”, aldus de groep Linkedin-gebruikers. “Het downloaden van alle e-mailadressen die zijn verbonden aan één e-mailaccount wordt zonder duidelijke kennisgeving gedaan.”

Volgens de groep Linkedin-gebruikers wordt de contactenlijst gebruikt om e-mails met zogeheten endorsements te versturen. Endorsements zijn de vaardigheden die gebruikers op hun Linkedin-profiel kunnen plaatsen. 

In de betreffende e-mails wordt vervolgens opgeroepen om endorsements aan een gebruiker toe te wijzen, waar onder andere een Linkedin-profiel voor moet worden aangemaakt. Linkedin zou op deze manier zijn ledenaantal proberen te verhogen.

Het sociale netwerk ontkent de beschuldigingen: “Linkedin vindt zijn leden het belangrijkste, waaronder het transparant zijn over hoe we de gegevens van leden beschermen en gebruiken. We zijn van mening dat de juridische claims in deze zaak ongegrond zijn, en we zijn van plan om de aanklachten krachtig tegen te gaan.”

Hoeveel Nederlanders gebruiken Linkedin?