Tuesday, September 24, 2013

Microsoft betaalt werknemers om te blijven na vertrek Steve Ballmer - ( D33UTCH )

Foto:  Getty Images

Dat blijkt uit documenten die het bedrijf maandag bij toezichthouders heeft ingediend.

Microsoft heeft aandelen apart gezet om werknemers tevreden te houden. In augustus kondigde CEO Steve Ballmer aan over een jaar te vertrekken. In dat jaar gaat Microsoft op zoek naar een vervanger. Die wordt zowel binnen als buiten het bedrijf gezocht.

Hoewel het uitgeven van aandelen tijdens de overgang naar een nieuwe CEO niet ongebruikelijk is, geeft het aan dat Microsoft er rekening mee houdt dat belangrijke werknemers op willen stappen. Of dit is vanwege de toekomstige CEO of vanwege de onzeker periode van het komende jaar.

In de documenten schrijft Microsoft dat het “van tijd tot tijd” beloningen zal uitkeren aan belangrijke werknemers. Het bedrijf stelt dat dit gebeurt om “de continuïteit van belangrijke leiders tijdens de transitie naar een nieuwe CEO te verzekeren”.

De betaling in aandelen zou een waarde kunnen hebben van 25 tot 150 procent van de jaarlijkse beloning van de specifieke werknemer. Het is niet bekend welke werknemers een beloning zullen krijgen of welke werknemers overwogen worden als nieuwe CEO. Ook zijn er geen namen bekend van werknemers die denken aan een vertrek uit loyaliteit aan Ballmer.

Bekijk de vijf raarste momenten van Steve Ballmer