Wednesday, September 18, 2013

Nieuw bedrijf Google wil mensenleven verlengen - ( D33UTCH )

Foto:  Bloomberg

Dat meldt persbureau Reuters. Het bedrijf wordt geleid door Art Levison, directeur van biotechbedrijf Genetech en voorzitter binnen de raad van bestuur van Apple. Levison zal zowel bij Genetech als Apple actief blijven.

Calico, een samenvoeging van California Life Company, gaat zich volgens Google richten op gezondheid en welzijn en focust zich in het bijzonder op de vergrijzing en bijbehorende ziekten. Het gezondheidsbedrijf is een project voor de lange termijn en gaat innovatieve oplossingen voor hedendaagse ouderdomsproblemen bedenken.

“Ouderdom is een ziekte die van invloed is op al onze families”, aldus Google-directeur Larry Page. “En ik denk dat we op de lange termijn miljoenen levens kunnen verbeteren.” Ook Apple-directeur Tim Cook is te spreken over het project: “Voor velen is het leven gewoon veel te kort. Art [Levison, red.] is één van de gekken die denkt dat het niet per se zo hoeft te zijn.”

Apple

Calico is één van de schaarse samenwerkingen tussen Google en Apple. Hoewel het bedrijf door de internetgigant is opgericht, helpt Apple het gezondheidsbedrijf met de kennis van Levison. “Ik ben heel benieuwd naar de resultaten die Calico gaat boeken”, aldus Cook.

Page wil vooralsnog niets bekendmaken over de producten of diensten die Calico gaat bieden. In een interview met Time stelt Page dat hij verder denkt dan het genezen van kanker: “Stel dat je kanker geneest, dan verleng je de gemiddelde levensduur met zo’n drie jaar. Het succes zou enorm zijn, maar in zijn totaliteit is het misschien helemaal niet zo’n grote vooruitgang als iedereen denkt. We willen verder kijken dan dat.”

Page en Brin

Google-oprichters Page en Sergey Brin zijn al geruime tijd bezig met persoonlijke gezondheidsproblemen en het verhelpen hiervan. Zo kondigde Page afgelopen mei aan dat hij een zeldzame zenuwaandoening heeft die de kracht van zijn stembanden beperkt.

Brin heeft een sterk verhoogde kans op de ziekte van Parkinson en probeert met een strikt dieet en veel lichaamsbeweging zijn kans op de ziekte te verlagen. De vrouw van Brin, Anne Wojcicki, startte enkele jaren geleden biotechbedrijf 23andMe waarbij consumenten een commerciële dna-test kunnen doen. Google heeft reeds in het bedrijf geïnvesteerd.